Berlin Eğitim Ataşeliği

2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Kayıtları Başlamıştır.

2016 / 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Kayıtları Başlamıştır.

Değerli Veliler

Kültür, dil sayesinde nesilden nesile aktarılır. Türk Kültürünün yaşaması ve devamlılığının sağlanması ancak Türkçenin öğrenilmesi ve kullanılması ile mümkündür. Çocuklarınıza Türk kimliğini, Türk kültürüyle, Türk kültürünü de ancak Türkçeyle kazandırabilirsiniz.

Çocuklarımız, "Türkçe ve Türk Kültürü" derslerinde güzel Türkçemizi, Türkiye’mizin tarihini, coğrafyasını, kültürünü, manevi değerlerini, örf ve adetlerimizi yaşayarak öğrenme fırsatı bulurlar. Çocuklarımız, bu sayede Türkçeyi öğrenerek Türk kültürünün devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını da sağlarlar. Türk kültürünü tanıyarak ülkesi ile olan bağlarını geliştiren çocuklarımız, ayrıca Türkiye’deki akraba ve yakınlarıyla ilişkilerini sürdürebilir, aralarındaki sevgi ve saygı bağlarını güçlü tutabilirler.

Çocuklarımızın başarılı olmasında önemli etkenlerden biri de anadil yetisidir.  Yapılan araştırmalara göre, anadilini iyi bilen çocukların okullarında daha başarılı olduğu bilimsel bir gerçektir.Anadilini iyi bilen bir çocuk hem kendini daha iyi ifade edebileceği hem de okuldaki eğitim dilini (Almanca) daha iyi öğreneceği için okul başarısı artacaktır.

Çocuklarımızın Türkçeyi öğrenmesi Almanca öğrenmesine engel değildir. Aksine ana dilini çok iyi bilen bir kişinin yaşadığı ülkenin dilini çok daha kolay öğreneceği de bilimsel bir gerçektir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, çocukların ana dilini etkin kullanabildikleri ölçüde düşünme, analiz etme ve yorumlama becerilerini çok daha iyi geliştirebildiklerini göstermektedir.Yapılan tüm araştırma ve gözlemler bunu desteklemektedir.

Anadil, insanın bilinçaltına inen ve bireyin toplumla güçlü bağlarını oluşturan en önemli faktördür. Ayrıca, Anadili kişinin sosyolojik kimliğinin oluşmasında temel rolü oynar.

Değerli Veliler

Çocuklarınızın yukarıda belirtilen kazanımlara sahip olmasını arzuluyorsanız; Onların,  Berlin´de okullarda verilen "Türkçe ve Türk Kültürü" derslerine katılımlarını sağlayınız. Berlin’de Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri, Milli Eğitim Bakanlığınca, T.C. Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği nezdinde görevlendirilen öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Çocuklarımız, Türkçe ve Türk Kültürü derslerine nasıl katılabilir?

·         Türkçe dersinin verilmediği okullarda, yeterli sayıda velimizin talep etmesi durumunda dersimiz verilebilmektedir. Derslerimiz isteğe bağlı olduğu için bireysel başvurunuz gerekmektedir.

·         Başvuru formlarını Eğitim Ataşeliğimizin web sayfasındaki "Dokümanlar" sekmesinden veya okullardaki Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerimizden temin edebilirsiniz.

·         Doldurularak imzaladığınız formları Eğitim Ataşeliğine, Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenlerine ya da okul idarelerine teslim edebilirsiniz.

·         Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığımızın tecrübeli öğretmenleri tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Okutulacak kitaplar Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

·         Derslerimizin yapıldığı okulları ve derslere başvurmak için ayrıntılı bilgiyi Eğitim Ataşeliğimizden öğrenebilirsiniz. 

 

İletişim:

T.C. Berlin Başkonsolosluğu Berlin Eğitim Ataşeliği

Heer Str. 21, 14052 Berlin

Telefon : 0049 30 229 18 61

              : 0049 30 8904 0698

Faks       : 00 49 30 8904 06 99

 

E-posta  : info@tcberlinea.com

Heerstr. 21 14052 Berlin / Görüşme Saatlerimiz 09.00 15.00 - (49 30) 229 18 61 (49 30) 890 40 698

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.